Posjeta Milice (BK Novi Sad) i Milana Barbira (Badminton Reprezentacija Srbije) obilježila je početak jednog uzbudljivog poglavlja u badmintonu u Bosni i Hercegovini, posebno u Doboju! Njihovo prisustvo donosi svježu energiju i znanje koje će obogatiti lokalnu badmintonsku scenu.  Tokom dvodnevne posjete, ovaj poznati badmintonski par nije samo posjetio, već je aktivno učestvovao u događajima, ističući otvorenost i posvećenost badminton sportu.

Najjača djeca Doboja, polaznici projekta Badminton za Inkluziju srdačno su dočekala Milicu i Milana, pokazujući im izuzetno gostoprimstvo. Pored toga, najmlađi badmintonci imali su priliku demonstrirati svoje vještine pred njima, a uz stručno vođstvo trenera iz Srbije, dodatno su napredovali.

Naši drugari Najjača Djeca Doboja su im uručili prigodne poklone i zahvalnice, Dario Milačak uz Saleta, Dušicu i ekipu su takođe odali mali znak pažnje, a Mladenko je poklonio crtež (ručni rad) Milanu kao još jednu dodatnu vrijednost.

Milan Barbir, kao glavni trener badmintonske reprezentacije Srbije i Milica Barbir, vicešampionka na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, svojim prisustvom inspirisali su sve prisutne ali su otišli sa našom energijom, prezadovoljni onim što su doživjeli i osjetili našu iskrenost. Njihovo iskustvo i znanje bili su neprocjenjivi za sve polaznike.

Na kraju dana, odrasli su imali priliku iskusiti nezaboravan trenutak kroz međusobno nadmetanje, te su takođe imali priliku učiti od vrhunskih profesionalaca.
Ova posjeta Milice i Milana Barbira ostaviće dubok trag u badmintonskoj zajednici Doboja!

Nadamo se da će biti tek početak dugotrajne saradnje koja će donijeti mnoge uspjehe i radosti u budućnosti.

Leave A Comment