U srcu Republike Srpske, gradu Doboju, sprema se istorijski događaj koji će unijeti novu dimenziju u svijet badmintona u Bosni i Hercegovini!

Badminton Klub Sertini Doboj, čiji je osnivanje u avgustu 2022. godine već ostavilo značajan trag na razvoj ovog sporta u regionu, ima čast da bude domaćin izuzetnih gostiju – Milana i Milice Barbir, renomiranih imena u svijetu badmintona iz Srbije!

Milan Barbir, glavni trener reprezentacije Srbije u badmintonu, i Milica Barbir, predsjednica BK Novi Sad i vicešampionka Srbije u singlu sa preko 21 državnom titulom u različitim kategorijama, dolaze u Doboj! Njihova posjeta nije samo prilika za dijeljenje znanja i iskustva, već i za promociju badmintona kao sporta koji prevazilazi granice.

Oboje su prepoznatljivi ambasadori razvoja badmintona na međunarodnom nivou, sa doprinosom koji uključuje edukaciju sportista i trenera, kao i promociju para-badmintona. Njihovo učešće na događajima poput RSL BEC Para Badminton 2023 i BEC Membership Exchange Programa u Parizu svjedoči o njihovom predanom radu.

Ova posjeta obećava ne samo vrhunsku edukaciju, već i jedinstvenu priliku za razmjenu iskustava i ideja, što će dodatno obogatiti badminton scenu u Bosni i Hercegovini. Ne propustite ovu izvanrednu priliku da budete dio istorijskog momenta u Doboj!

Leave A Comment