Završen je RSL BEC Para Badminton Event 2023 prošle nedjelje, označavajući vrhunac sa entuzijazmom budućih trenera i administratora kao sjajan kraj trodnevnog plodonosnog događaja na Sardiniji.

Ovaj razvojni događaj, koji uključuje BWF radionicu za treniranje osoba s invaliditetom, Nivo 1 i administratorski kurs, nije samo pokazao spremnost za promovisanje rasta Para badmintona, već je ostavio trag na učesnicima i u sportu slikovitog otoka.

Vazduh je bio ispunjen duhom saradnje. Tommi Saksa, službenik za razvoj i visoke performanse u Badminton Europe, dostavio je Administratorski kurs zajedno s menadžerom za razvoj i visoke performanse Jeroenom van Dijkom. Razmišljajući o uspjehu, Saksa je izrazio: “RSL BEC Para Event 2023 bio je uspješan. Domaćin je bio vrlo gostoljubiv, a zajedno smo radili na dostavi izvanrednog događaja za učesnike. Želimo zahvaliti Sardinjskom regionalnom savezu za nevjerovatnu saradnju.”

“Zadovoljan sam ishodom. Na Administratorskom kursu učesnici su imali mnogo plodnih rasprava i umrežavanja. Nadamo se da će i nakon događaja nastaviti raditi zajedno,” dodao je Saksa.

Kaity Hall, stručnjakinja iz Škotske koja je vodila Trenerov kurs, pohvalila je događaj, rekavši: “Mislim da Badminton Europe uvek organizuje izvrstan događaj. Domaćini su odlično obavili posao oko postavljanja dvorane i kurseva, a kandidati su kao i obično izvrsni – vrlo su entuzijastični i željni učenja. Jedan od strateških ciljeva globalno je proizvesti više, boljih trenera i administratora. Ovo je sjajan dio toga.”

Tove Söderdahl, učesnica Administratorskog kursa iz Švedske, podijelila je evoluciju svog iskustva, učestvujući u Trenerovom kursu izdanja Para Eventa 2021: “Velika razlika je u tome što sada možemo više razgovarati o administrativnim aspektima kako to radimo u našim zemljama, ne na terenu, već iza terena, i to je stvarno dobro.” “Možemo puno naučiti jedni od drugih,” dodao je Oscar Fahlström, kolega učesnik iz Švedske.

Dario Milačak iz Bosne i Hercegovine izrazio je žeđ za znanjem, rekavši: “Dolazimo iz zemlje u kojoj nemamo puno iskustva u Para badmintonu. Želimo različito znanje iz drugih zemalja kako bismo ga koristili u našoj. Na ovom kursu i događaju ima stvarno dobrih trenera.”

Još jedno izdanje RSL BEC Para Eventa završava, dotičući srca onih koji su strastveni o promovisanju inkluzivnosti i izvrsnosti u Para badmintonu.

Ispred Badminton Saveza Bosne i Hercegovine prisustvovali su Dario Milačak (trenerski kurs) i Saša Klopić (administratorski kurs), a oba su članovi Badminton Kluba Sertini Doboj.

Leave A Comment