Istorijski događaj regiona je krunisan završnim turnirom u okviru projekta “Badminton za inkluziju”

“Nema razlike” – pod ovim moćnim sloganom, Badminton Klub “Sertini” Doboj u saradnji sa Badminton Klubom Banja Luka, uspješno je realizovao završni turnir projekta “Badminton za inkluziju”. Ovaj istorijski događaj u Doboju bio je istinska manifestacija inkluzije i multietičnosti.

Učešće su uzela “Najjača djeca Doboja”, djeca sa poteškoćama u razvoju, zajedno sa vršnjacima iz Badminton Kluba “Sertini” Doboj i Badminton Kluba Banja Luka. Takmičenje u parovima, gde je svaki par bio sastavljen od jednog djeteta sa poteškoćama i jednog školskog djeteta, simbolizovalo je jedinstvo i zajedništvo, pokazujući da u Badminton sportu zaista “Nema razlike”.

Intenzivna zastupljenost multietičnosti i gendera na ovom događaju bila je snažan pokazatelj kako sport prevazilazi sve granice i barijere. Svako dijete sa poteškoćama dobilo je poklon pakete, zahvalnice, badminton rekete sa lopticama za trajno vlasništvo, te “zlatne medalje”, što je dodatno podstaklo atmosferu inkluzivnosti i ravnopravnosti. Zahvaljujući našim velikodušnim donatorima i roditeljima djece projekat je bio i više nego uspješan i ovom prilikom im se zahvaljujemo od srca.

Posebna zahvalnost ide organizatorima Dariju, Saleu i Dušici, kao i trenerima Brani Srdiću i Miroslavu Kočiću iz Badminton Kluba Banja Luka. Čestitamo svim učesnicima, članovima i volonterima koji su doprineli ovom izuzetnom događaju!

Leave A Comment