Blog Registrujte se u Badminton Klubu Sertini

O nama

O badmintonu

Badminton je najbrži sport sa reketima i drugi najpopularniji rekreativni sport na svijetu. Pretpostavlja se da ga igra preko 220 miliona ljudi.

Badminton je olimpijski sport koji se igra reketom, a u kojem se susreću ili dva pojedinca ili dva para. Igrači igraju na svojoj strani pravokutnog terena podijeljenog mrežom po sredini. Igrači reketom udaraju badmintonsku lopticu tako da pređe mrežu i padne u suprotnu polovicu terena, a s ciljem da je protivnik ne uspije vratiti. Badminton se igra u kategorijama muških i ženskih singlova, te kategorija dublova u ženskoj, muškoj i mješovitoj kategoriji.

Badminton Klub SERTINI - DOBOJ vrijedno promoviše badminton kao olimpijski sport, a prvenstveno je usmjeren na promociju važnosti vježbanja u svrhu održavanja vitalnosti organizma Primarna ciljna grupa su sportski neaktivne osobe za početak sa tendencijom razvoja takmičarskih pojedinaca.

Kroz projekat sportsko-rekreativnog igranja badmintona, pokušavamo sportsku rekreaciju približiti što većem broju stanovnika Regije Doboj. Ono što “BK SERTINI” odvaja od drugih klubova je socijalizacija članova, aktivno druženje nakon treninga i termina, promocija porodične sportsko-rekreativne aktivnosti, uključivanje žena i djevojaka u sport, te afirmacija davno izgubljenog “amaterskog duha”. Naši treneri naučiti će Vas osnove ovog sporta poštujući Vaše želje za postizanjem nivoa igre. Sami odlučujete želite li se rekreirati, takmičiti ili samo ležerno prebacivati mrežu.


FUDBAL
BADMINTON
SQUASH
KOŠARKA
TENIS

Kontaktirajte nas!

01

Klub

02

Treninzi - lokacija